Tériszony - Kezelés, tünetei, okai és tünetei

Agorafóbia, mi ez
Agorafóbia - ez egy mentális betegség, amelyben ott van a félelem a zsúfolt helyeket, félelem a nyílt terek. Agorafóbia egyfajta védekező mechanizmus jellemzi eszméletvesztés megnyilvánulásai. Félelem a zsúfolt helyeken való félelem miatt az időpont, amikor a pánikroham a nyilvánosság előtt. Az ilyen félelem tűnhet, mert a félelem, hogy valami kapcsolata van az emberek vagy az azokkal szerzett érzelmi trauma. Az egyén, aki szenved tériszony, szinte nem érzi magát biztonságban a nyilvános helyeken, különösen olyan helyeken tömeges gyűjtése.tériszony okai

Tériszony gyakran oka lehet traumás helyzetekben történt, mielőtt a psziché járó emberek. Alanyok, akik tapasztalni a félelem, ha marad a tömegközlekedés vagy pedig a forgalmas helyeken, gyakran félelmet közvetlenül a házból, nem találtak kísérő a forgalmas területeket, amelyek nem hagyja azonnal.

Ez az, amit úgy tűnik, egy ördögi kör - a félelem, a pánik tünetek nyilvános helyen vagy a „nyilvános”, arra kényszerítve a szenvedő alanyok tériszony nem megy ki a házból, ami további a betegség súlyosbodását. Ezzel együtt sok beteg képes sikeresen kommunikálni tériszony egy nagy csapat ember, feltéve, hogy az ilyen kommunikációs kerül sor a területén egy ismerős hely. Ez a fajta agorafóbia gyakran előfordul már felnőttkorban.

Ma sok tudós úgy gondolja, hogy nem minden a pontos oka az agorafóbia azonosítottak. Az abszolút többség úgy véli, hogy annak a következménye, számos pszichológiai és fizikai tényezők.

A leggyakoribb oka a agorafóbia pánikroham. Ez azt jelenti, tériszony miatt előfordul, hogy azok szövődményei. Ez a betegség jellemzi rendszeres időközönként a pánik, intenzív félelem, ami súlyos testi reakciókat. Pánikrohamok is elég ijesztő, hogy az emberek azt hiszik, hogy elveszíti az ellenőrzést, vagy haldoklik.

Egyes személyek összekapcsolják a pánikroham, hogy egy adott, egy vagy több helyzetben, amelyben történt. Ezért úgy gondolják, hogy elkerüli az ilyen helyeken vagy helyzetekben képesek lesznek, hogy elkerüljék a pánikrohamok és a lehető legkevesebb kiújulásának rohamokat.

Azonban, agorafóbia gyakran nem merül eredményeként pánikbetegség. Ezekben az esetekben, senki sem tudja, mi okozta a betegséget.

Tériszony előfordulhat miatt bizonyos gyógyszerek szedése. Például, hosszan tartó használata hipnotikumok vagy nyugtatók vezethet a megjelenése tériszony.

Emellett számos más tényező befolyásolja a betegség előfordulása, mint például:

 • túlzott alkoholos italok fogyasztását;
 • A visszaélés kábítószerrel;
 • gyermekkori trauma;
 • nehéz stressz, például a veszteség szeretteit, háború, pusztító katasztrófák, súlyos betegség stb.;
 • különböző betegségek a lélek, így táplálkozási rendellenességek, depresszió és mások.

agorafóbia tünetei

A klinikai megnyilvánulások agorafóbia meglehetősen dinamikus és polimorf.

A fő tünete a betegségnek tekinthető előfordulása pánikrohamok beteg látogatása során olyan helyekre, amelyek korábban okozott neki szorongás. A fellépő pánikrohamok emberben jelentős kibocsátás adrenalin a vérben, hogy az ember kezdi elveszíteni az önuralmát. Az ilyen támadások előfordulhatnak teljesen váratlan, és tart a 15 perc és 30.

Alapvetően alanyok a diagnózis tériszony, nagyobb valószínűséggel tapasztalnak a tüneteket, hogy azokban a helyzetekben, hogy okoz nekik szorongás. Ezért, és a fizikai tünetek, mint az emberek vannak nagyon ritka, mert általában az olyan helyzetek elkerülésére, ami miatt a pánik. De még mindig kell kiosztani egy sor olyan fizikai tünetek:

 • szívdobogás;
 • hyperventilatio, amely a gyors és felszínes légzés;
 • bőrpír és égető érzést;
 • diszfunkció a gasztrointesztinális traktus, például hasmenés;
 • megsértése nyelési
 • megjelenése hidegrázás;
 • megsértése izzadás, érzések szédülés megjelenés;
 • fülcsengés.

Különbséget is pszichológiai tünetek néha kapcsolódó fizikai:

 • a félelem, hogy az emberek akkor veszi észre a pánikrohamok, és ennek következtében a megjelenése érzéseit zavart és megalázottnak érzik magukat;
 • attól tartanak, hogy a roham szív leáll, lehetetlen lenne lélegezni, vagy a félelem, amit lehet, hogy meghal;
 • elvesztésétől való félelem oka.

Továbbá a rendelkezésre álló egyéb klinikai megnyilvánulásai mentális tériszony szerint: a bizalom hiánya, az alacsony önbecsülés, egyfajta kontroll elvesztése, depresszió, állandóan jelen fóbiák, szorongás és szorongás érzése képtelen megbirkózni a körülmények, anélkül, hogy a mások segítségére, a félelem, hogy egyedül van.

Különbséget is négy viselkedési tüneteket.

Az első -, hogy elkerüljék a körülmények vagy a környezetvédelem az aggodalomra. Bizonyos esetekben, például elkerülésére mérsékelt. Például abban az esetben, ha a beteg elkerüli, hogy egy zsúfolt vonat kocsi.

A második viselkedési tünet a hit, hogy van mások előtt. Azaz, egy személy lehet menni a boltba, de együtt egy barát vagy rokon. Szélsőséges esetekben a beteg fogja találni elviselhetetlen magány.Harmadszor - ez egy figyelmeztetés viselkedés, amely annak szükségességét, hogy vagy tegyen bármit, hogy képes legyen ellenállni a körülmények vagy a környezet is aggodalomra ad okot. Például sok alkoholos italt, mielőtt a zsúfolt helyeket, míg mások az utcára csak akkor, ha azt a bizalmat, amelyre szükségük van pirula kéznél.

A negyedik tünet az, hogy elkerülje a hely vagy egy stresszes helyzetet, és haza.

agorafóbia kezelésére

Ha az egyén szenved krónikus tériszony, amikor a házból ezt nem tudja, az ilyen esetekben a pszichiátriai segítséget.

Az első jele a tériszony, amikor kényszeríteni magam, hogy menjen ki kell hogy némi erőfeszítést, és minden új kiadási meggyőzni magát, hogy egyre nehezebb, akkor a harag kezelési technikák.

Alapvetően agorafóbia kezelés magában kombinációja pszichoterápia és a gyógyszeres kezelés. A legtöbb esetben a prognózis kedvező - vagy teljes gyógyulás következik be, vagy ha a beteg megtanulja visszafogni és tünetei agorafóbia tartja őt ellenőrzés alatt.

A gyógyszeres kezelést agorafóbia vesz antidepresszánsokat és nyugtatókat esetén pánikrohamok. A leggyakrabban használt antidepresszánsok szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitorok (SSRI-k). Ezek a gyógyszerek azonban valamilyen mellékhatása, mint a fájdalom a fej területén, alvászavarok, émelygés és szexuális diszfunkció.

Még mellékhatások a monoamin-oxidáz-inhibitorokat is használják kezelésére agorafóbia.

antitrevozhnye azt jelenti például, benzodiazepinek (alprazolám) rendelt szorongás csökkentésére. Azonban a túl hosszú távú használatra, vagy használja a nagyobb dózisok, mint a tervek, ami a függőség. Mellékhatások: zavartság, fokozott álmosság, az egyensúly elvesztése, memóriazavar. A tanfolyam általában kezdődik kis adagokban, fokozatosan növekvő őket. A végén természetesen a dózis ismét megy a visszaesés.

Terápiás eljárások kezelésére agorafóbia hatással van a pszicho-emocionális tartomány. Között a legkeresettebb pszichoterápiás módszerek különbséget hit, megértés, javaslatot. Tartalmazhat bizonyos végrehajtott utasítások, hogy az egyes látja magát, és személyes problémák reálisabban, a vágy, fejlődött, hogy kiküszöbölje vagy kezelni őket hatékonyan elsajátította speciális gyakorlatok és a viselkedés, amely szükséges a gyors helyreállítást. Leggyakrabban használt kezelésére agorafóbia a leghatékonyabb, strukturált módszereket, amelyek időben korlátozott, mint például a kognitív terápia, viselkedési terápia, racionális-érzelmi terápia és hipnoterápia.

Kognitív viselkedési terápia két részből áll. Ez lehetővé teszi, hogy minél több információt arról, hogy mi az, tériszony és pánikrohamok, hogy segítségével az általuk kezelt, a kognitív módszer egy része. Segíts a beteg megtudja, mi van a provokáló tényezők előfordulásának pánikrohamok, de éppen ellenkezőleg állapotát javítja. A terapeuta segít átalakítani egy fenyegető értelmezése a biztonságos, átalakítani katasztrofális gondolkodás sokkal pozitívabb, amely megmenti a beteg az erős negatív érzelmek és a negatív megnyilvánulások. Viselkedési technikák közé tartozik részben nemkívánatos vagy egészségtelen viselkedési válaszokat. Az ilyen változtatások alkalmazásával végezhetjük visszajelzést összeroppanása vagy deszenzitizáció. Ebben az esetben a beteg viszonylag biztonságosan ellene körülmények vagy környezet okozza a pánikrohamok.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy gyakran az oka az agorafóbia rejtve a tudatalatti, akkor elég nehéz felismerni és elpusztítani. Tehát ez elég sikeres kezelésében tériszony alkalmazott hipnózis. Terápia hipnózis kiválónak bizonyult a szorongásos rendellenességek. Ez lehetővé teszi, hogy ingyenes hozzáférést biztosít a beteg eszméletlen, az orvos képes volt, hogy a szükséges átalakításokat, egy mélyebb szinten. Az állam a hipnotikus alvás a beteg képes inspirálni gondolatok, amelyek ellentétesek a gondolatok, provokáló pánik állapotban, teljesen vagy részben semlegesíti a fenyegető helyzet vagy állapot.

Tériszony kezelés önmagában

Amint azt a hosszú távú gyakorlattal gyógyszeres terápia és pszichoterápiás segítséget nem mindig hozza meg a kívánt hatást. Ezzel együtt, sokan, akik szenvednek a pánikrohamok, amikor agorafóbia, valamint segítséget jelent a „népi” gyógyszer. agorafóbia kezelés önmagában nem csak csökkenti a tünetek megjelenését, hanem azok csökkentésére teljesen bizonyos esetekben nem.

Az első dolog az önálló szabadulást magukat a tünetek, hogy hagyja abba megvitatása klinikai megnyilvánulásai tériszony szeretteivel. Meg kell állítanunk kér segítséget a család és a barátok. Meg kell felelősséget és megérteni, hogy független, öntudatos felnőtt, aki képes megbirkózni a kellemetlen tüneteket. Fontos, hogy higgy magadban, és a hatalom a saját teste.

Is, akkor abba kell hagynia, hogy látogassa meg a különböző fórumokon és szimpatizálnak velük, beszélünk a betegség okait és pánikbetegség. A fényes és színes leírások külföldi klinikák csak súlyosbítja a pszichés állapota a beteg.

Meg kell biztosra venni azt a tényt, hogy az egyén fizikai egészség normális.

Agorafóbia - ez nem annak a következménye a félelem, hanem csupán öntudatlan kísérlet, hogy elkerüljék a helyzet, ami miatt a félelem.

Megküzdés klinikai tünetei agorafóbia nagyon jó samootvlechenie és módja a relaxáció, mint a meditáció vagy a légzési technikák.

Hozzászólás navigáció

Helló Az alkohol nem iszom egyáltalán. Kell menni egy pszichiáter tudni a véleményét, még jól megtanulni helyesen lélegezni, Sophrology, pihenésre. Mindez segít egy kicsit. Valaki segítsen, antidepresszáns és strezam- (új generációs nyugodt, még nem teszi a zöldség.) Sok szerencsét.

Köszönöm. Bejegyezte egy pszichiáter egy pár éves. Rendszeresen, körülbelül negyedévente egyszer használ Anafranil, még ritkább Atarax. De rendszeresen 2 évente el binges amelynek nem tud kijutni a saját. Csak csepegtetővel. Ez elkopnak. És sajnálom az ember, és megértem, hogy ez a betegség, és nincs ereje elviselni ezt a tehetetlen „gyerek”. Sajnálom, nem akarom bántani érzések és fáj valakinek.

Nagyon nehéz együtt élni egy személy szenved ebben a betegségben. Végleges bezárása, elkerülése emberek, események, elkerülve a hosszú utazások, a stagnáló életmód. És haragját magára és másokra. Anger miatt képtelenek megbirkózni ezzel a betegséggel.

Köszönöm a cikket, ez segített egy előadást.

Szia, meg akartam kérdezni, ha megoldja a problémát.

Zdravstvuite!
Ne znau razreshila ili nettó zastavlyau sebya vixodit na ulicy, v magazini xoju bisztró i staraus ne stoyat Dolgo v kasse i V. vremya sutok kogda nettó narody.
Poprobovala seanci gipnoza, tam uchat pravilno dishat, kontrolirovat tahikardiu ..
Nem metro. Bolshoe skoplenie ludei, dlinnie ocheredi. Póka shto tyajelo spravlyaus.
Antidepressanti probovali gödör 2-3 dnya. proisxodit v organisme shto hogy nerealnoe, ochen nepriyatno i paniki bilo eshe Bolse, tak shto ne piu VSE eto ..
Staraus sama s soboi borotsya.
Y vas toje samoe?
vsego xoroshego.

Népszerű fóbiák

 • Agorafóbia, mi ez
  Vér fóbia, félelem a vér - ez ellenőrizhetetlen félelem erős Panich.
 • Agorafóbia, mi ez
  Szociális fóbia - ez egy irracionális félelem, ellenőrizhetetlen félelem bármilyen obschest.
 • Agorafóbia, mi ez
  Ergofobiya - a félelem a munkát, így az összehangolt cselekvés.

konzultáció

Ki felmérésünket